Nascuts per llegir
Nascuts per llegir: www.nascutsperllegir.org

Pàgina d'inici
  Us trobeu a: Promotors > Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil

Consell Català del Llibre Infantil i JuvenilConsell Català del Llibre Infantil i Juvenil
http://www.clijcat.cat/ Recurs en finestra nova
Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil és una federació d'associacions o entitats constituïda per:

El Consell Català, és el representant a Catalunya de l'IBBY (International Board on Books for Young People) a través de l'organització estatal OEPLI (Organización Española para el Libro Infantil y Juvenil) de la qual és membre fundador.

L'IBBY és una organització internacional fundada a Zuric l'any 1953. Hi ha representants de l'IBBY a més de 70 països de tot el món.


QUÈ PRETÉN?

Tal com indiquen els estatuts del CLIJCAT la seva finalitat és:

Així mateix, el CLIJCAT es proposa tenir presència activa, a través de l'OEPLI o directament, en els fòrums internacionals relacionats amb el llibre infantil i juvenil.


QUÈ FA?

El CLIJCAT organitza des de fa vint anys el Saló del Llibre Infantil i Juvenil, que és cita obligada de milers d'escolars i de famílies que volen conèixer de prop l'oferta bibliogràfica per a nois i noies. Però el Saló no és solament una exposició de llibres, sinó un espai on diàriament hi ha activitats d'animació a la lectura i on els caps de setmana es poden presenciar diverses obres teatrals.

Així mateix, el CLIJCAT publica la revista "Faristol", una de les millors publicacions especialitzades en literatura infantil i juvenil, de la qual s'han editat quaranta quatre números. "Faristol" és una publicació d'alt nivell intel·lectual que conté articles, crítiques literàries, bibliografies i informacions diverses relacionades amb el món del llibre infantil i juvenil tant des del seu vessant literari com artístic. És la degana de l'Estat espanyol.

També convoca el Premi de Literatura "Protagonista Jove" el jurat del qual està format pels propis lectors i en el que participen prop d'un miler de nois i noies, estudiants d'ESO i Batxillerat de Catalunya. Enguany s'ampliarà el radi d'acció al País Valencià i a Balears.

El CLIJCAT convoca, amb l'OEPLI, els Premis Lazarillo de creació literària i d'il·lustració. Aquests premis són els degans, de literatura infantil i juvenil de l'Esta espanyol. Els va convocar per primera vegada, l'any 1958, el desaparegut INLE (Instituto Nacional del Libro Español).

Canalitza la participació dels il·lustradors de l'àmbit de la llengua catalana a la Biennal Internacional d'Il·lustració de Bratislava (Eslovàquia).

Selecciona els llibres de l'àmbit de la llengua catalana que formaran part de la Llista d'Honor de l'IBBY, cada dos anys, i designa l'escriptor/a i l'il·lustrador/a que es proposaran al Premi Andersen.

Participa com a Jurat al Premio Nacional de Literatura Infantil del Ministerio de Cultura i Deportes. És membre del Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes i organitza, així mateix, exposicions d'il·lustració, trobades, debats, taules rodones i conferències relacionades amb el llibre infantil i juvenil.

Des de la seva secretaria permanent, el CLIJCAT, assessora escriptors, il·lustradors, editors, bibliotecaris i llibreters interessats en aspectes concrets del món del llibre per a infants i joves.


ON ÉS?

La seu del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil és:
c.Mallorca, 272, 1ª planta, 08037 de Barcelona
Telèfon 93 487 45 25
Fax 93 487 30 08
Correu-e cclij@cclij.org

tornar a l'inici

pàgina modificada el dia 

Portada  |  Projecte  |  Promotors  |  Proves pilot  |  Materials  |  Altres projectes  |  FAQs
2005- © Nascuts per llegir | www.nascutsperllegir.org

XHTML 1.0 Transitional vàlid  CSS vàlid